50 SYNONYMS QUIZ FOR COMPETITIVE EXAM


SYNONYMS QUIZ





 

1. Irrevocable

       (a)    Change

    (b)    Done

               (c)     Unalterable

                                         (d)    Reversible                                

ANSWER- c

2. Adorn

(a)    Trust

(b)    Writer

 (c)     Suspect

          (d)    Beautify        

     ANSWER-d

3.    Repose

(a)    Place

(b)    Keep

(c)     Rest

             (d)    Replace        

ANSWER- c

4.    Commotion

(a)    Cheer

     (b)    Imbalance

      (c)     Disturbance

             (d)    Movement         

ANSWER-c

5.    Nurture

          (a)    To encourage

  (b)    To grow

(c)     To see

                    (d)    To maintain            

ANSWER- b

6.   Deny

(a)    Regain

(b)    Refuse

(c)     Repair

       (d)    Reduce       

ANSWER-b

7.     Abuse

(a)    Use

   (b)    Praise

        (c)     Scorn

          (d)    Raise        

ANSWER- c

8. Docile

        (a)    Submissive

   (b)    Stubborn

(c)     Strong

                (d)    Changeable       

ANSWER- a

9. Considerate

            (a)    Agreeable

  (b)      Kind

               (c)     Like-minded

                   (d)    Thoughtful        

ANSWER- d

10.       Irresolute

          (a)    Undecided

  (b)    Angry

     (c)     Ignorant

        (d)    Firm         

ANSWER-    a

11.       Frugal

      (a)    Economical

(b)    Miserly

(c)     Splendid

     (d)    Hungry         

ANSWER- b

12.        Motive

  (a)    Reason

    (b)    Occasion

      (c)     Intention

                                                             (d)    Preparation                                                                             

ANSWER-c

13.        Pity

       (a)    Offence

      (b)    Mercy

          (c)     Kindness

(d)    Joy

ANSWER-b

14.      Quash

       (a)    Question

     (b)    Pledge

     (c)     Reject

            (d)   Slash 


ANSWER-c


15.      Restrict

  (a)     Curtail

  (b)    Prohibit

(c)     Retain

(d)    Retail

ANSWER-b

16.     Anticipate

        (a)     Antagonise

(b)    Expect

 (c)     Accept

(d)    Hope

ANSWER-b

17.      Tremendous

  (a)     Awesome

     (b)    Remarkable

      (c)     Considerable

(d)    Excessive

ANSWER-d

18.    Meticulous

   (a)     Correct

(b)    Clean

        (c)     Methodical

         (d)    Painstaking

ANSWER-d

19.       Abundant

     (a)     Sufficient

   (b)    Plentiful

       (c)     Significant

(d)    Vibrant

ANSWER-b

20.    Acquaint

(a)     Arouse

 (b)    Introduce

(c)     Appoint

(d)    Acquire

ANSWER-b

21.    Change

(a)     Alter

 (b)    Renew

  (c)     Review

(d)    Repeat

ANSWER-a



22.        Surreptitiously

  (a)    Calmly

   (b)    Secretly

          (c)     Suggestively

(d)    Quitely


ANSWER-b

23.      Forebode

(a)    Alarm

(b)    Foretell

(c)     Failure

  (d)    Forefront


ANSWER-b

24.    Genuine

(a)    Good

(b)    Real

          (c)     Attractive

     (d)    Lovable

ANSWER-b

25.   Adverse

(a)    Negative

(b)    Facilitating

(c)     Decorative

(d)    Derogative

ANSWER-a

26.   Elastic

(a)    Rubbery

(b)    Flexible

    (c)     Expensive

(d)    Exciting

ANSWER-b

27.  Poach

  (a)    Catch

(b)    Hunt

   (c)     Preach

   (d)    Plunder

ANSWER-b

28.  Repartee

(a)    Refuse

   (b)    Celebrate

                (c)     Quick witty reply

 (d)    Question

ANSWER-c

29.   Exhort

           (a)    Recommend

(b)    Coax

(c)     Urge

(d)    Push

ANSWER-c

30.  Lurid

(a)    Happy

    (b)    Abundant

(c)     Bright

     (d)    Shocking

ANSWER-c

31.    Familiar

      (a)    Well-known

(b)    Familial

(c)     Relative

(d)    Common

ANSWER-a

              
32. Prospective

(a)   Preceded

   (b)    Prosperous

  (c)     Perplexed

(d)     Possible

ANSWER-d

33.    Lousy

                                    (a)    Unbearable 


                   (b)    Awful

     (c)     Loose

         (d)    Stinking

ANSWER-b

34.     Accentuated

(a)    Accent

   (b)    Devalued

   (c)     Mitigated

   (d)    Sharpened

ANSWER-a

35.      Predominantly

             (a)    Emphatically

       (b)    Forcefully

(c)     Mostly

     (d)    Profoundly

ANSWER-c

36.              Paucity

(a)    Sincerity

(b)    Shortfall

(c)     Publicity

(d)    Downfall

ANSWER-b

37.   Impediment

(a)    Clear

    (b)    Ailment

      (c)     Incapable

        (d)    Obstruction

ANSWER-d

38.   Advance

     (a)    Reduce

(b)    Halt

       (c)     Progress

    (d)    Extend

ANSWER-c

39.  Prognosis

   (a)    Diagnosis

 (b)    Forecast

(c)     Preface

(d)    Identity

ANSWER-b

40.     Explicit

(a)    Clear

(b)    Obvious

(c)     Cautious

(d)    Exorbitant

ANSWER-a

41.     Diligent

     (a)    Intelligent

   (b)    Energetic

(c)    Modest

      (d)    Industrious

ANSWER-d

42.     Infuriate

(a)    Burn

     (b)    Disgrace

      (c)    Threaten

  (d)    Enrage


ANSWER-d

43.     Cordial

(a)     Smooth

(b)    Friendly

        (c)     Sophisticated

 (d)    Reserved

ANSWER-b

44.     Provisional

(a)     Casual

(b)    Lucky

(c)     Visible

     (d)    Temporary

ANSWER-d

45.       Authentic

    (a)    Admirable

(b)    Genuine

  (c)    Adjustable

             (d)    None of the above

ANSWER-b

46.      Rectify

     (a)    Correct

 (b)     Alter

  (c)     Erase

       (d)    Continue

ANSWER-a

47.    Miraculous

       (a)    Mysterious

(b)    Sudden

   (c)    Amazing

      (d) Unexpected


ANSWER-

48.       Frontier

(a)    Edge

        (b)    Landmark

      (c)    Boundary

   (d)    Corner

ANSWER-c

49.      Rout

 (a)    Death

  (b)    Defeat

(c)     Loss

 (d)    Crash

ANSWER-b

50.     Irreproachable

        (a)    Remarkable

         (b)    Extraordinary

   (c)     Faultless

    (d)     Immense

ANSWER-c

 


Comments